Megjelent a Transzferár rendelet módosítás tervezete

Megjelent a Transzferár rendelet módosítás tervezete

A nyár óta várt Transzferár rendelet módosítás tervezetét a Pénzügyminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta. A szabályozás tartalmazza a 2022. üzleti évtől alkalmazandó transzferárazási adatszolgáltatási kötelezettség előírásait is.

Emellett számos újdonság is olvasható a rendelet tervezetében, például a dokumentáció-kötelezettség értékhatárának 100 millió forintra történő emelése, illetve a helyi dokumentum ügyletenként külön-külön történő elkészítése (és ez által az 5 millió forintig terjedő mulasztási bírság többszörös kiszabásának terhe).

A tervezetet 2022.12.17-ig van lehetőség véleményezni a Pénzügyminisztérium részére (lásd lentebb a részleteket), de mi is szívesen várjuk az Ön véleményét, kérdéseit is az alábbi e-mail címre:

info@taxrevolutions.hu

A rendeletmódosítás tervezete itt érhető el:

https://kormany.hu/dokumentumtar/32-2017-x-18-ngm-rendelet-szokasos-piaci-arral-osszefuggo-kotelezettseg

A transzferárazási adatszolgáltatási kötelezettség a TAO bevallásban fog szerepelni, mely nem tölthető ki a helyi dokumentum elkészítése nélkül, illetve csak a helyi dokumentumot készítő fogja tudni várhatóan megfelelő módon kitölteni (az adatok speciális szakmai jellege miatt). A vállalatok könyvelői, gazdasági vezetői számára nehézséget fog okozni a kitöltés, ha nem ők készítik a helyi dokumentumot.

Amennyiben még nem rendelkezik a 2022-es üzleti évre transzferár nyilvántartás készítési szerződéssel, és szeretne ajánlatot kérni, írjon az info@taxrevolutions.hu e-mail címre (ügyfeleink számára), vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat (új érdeklődő esetén).

A már 2022-ben bevezetett és várható transzferár változásokról korábbi cikkeinkben írtunk részletesen:

https://taxrevolutions.hu/transzferar-blog/felkeszules-szigorodo-transzferar-szabalyokra

https://taxrevolutions.hu/transzferar-blog/transzferar-valtozasok-5-millio-ft-ig-terjedo-birsag-transzferar-adatszolgaltatas-k

https://taxrevolutions.hu/transzferar-blog/jelentosen-megemelt-transzferar-birsag

Kép forrása: www.pixabay.com

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről