Kötelező cégmódosítás február 1-ig - Kerülje el a bírságot!

Kötelező cégmódosítás

A 2012. március 1-jén hatályba lépett jogszabályi változások következtében minden, Magyarországon bejegyzett cég vonatkozásában el kell végezni a kötelező cégmódosításokat 2013. február 1-ig.

Ez azokra a cégekre vonatkozik, amelyek 2012. március 1. előtt alakultak, és azóta módosítva sem lettek.

További fontos információ, hogy a jogalkotó kötelezővé tette a cégbíróságok számára a késedelmes adatbejelentés bírságolását.

A bírság mértéke 50 – 900 ezer forintig terjed.

Ha a cégek nem tesznek eleget határidőben a cégmódosítási kötelezettségüknek, úgy – elvileg – ki kell szabnia az eljáró bírónak egy legalább 50 ezer forint mértékű bírságot.

Milyen teendőink vannak?

1. Be kell nyújtani a cég székhelyére, telephelyére, fióktelepére vonatkozó, a tulajdonos(ok) által kiállított hozzájáruló nyilatkozatot, miszerint a társaság jogosult használni az ingatlant annak székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként.

2. Be kell jelenteni a cégbíróságnak és a társasági szerződésbe bele kell foglalni a társaságban bármilyen jogviszonyban szereplő (pl. tag, ügyvezető, részvényes, cégvezető stb.) magánszemélyek születési helyét és idejét, valamint a cégjegyzékbe be kell jelenteni minden személy adóazonosító jelét, jogi személy adószámát, amennyiben ez még nem került bejelentésre.

3. A társaságban bármilyen jogviszonyban szereplő (pl. tag, ügyvezető, részvényes, cégvezető stb.) külföldi társaságok, magánszemélyek részére újra kötelezően magyarországi lakcímmel, székhellyel rendelkező kézbesítési megbízottat kell kinevezni, aki nem lehet a társaság ügyvezetője.

Amennyiben kizárólag a fenti adatokban történik változás, a módosítási kérelem illeték- és közzétételi díj mentes.

Kihez fordulhatunk gyors megoldásért?

A kötelező bejelentések megtételéhez nagy szeretettel ajánlom Dr. Nagy Rajmund ügyvéd partneremet, aki a cégmódosítási feladatokat 25.000 Ft + ÁFA áron vállalja.

Dr. Nagy Rajmund elérhetőségei:

Dr. Nagy Rajmund Ügyvédi Iroda
1024 Budapest, Keleti Károly u. 17.
Tel: (1) 212-0273; Fax: (1) 315-1290
email: iroda@drnagyrajmund.hu
www.drnagyrajmund.hu

 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről