Hogyan válasszunk jól tanácsadót?

Hogyan válasszunk jól tanácsadót?

Ha tanácsadót választunk, ezt mi alapján tesszük? Például fontos, hogy hozzáértő, megbízható, a problémánk iránt érdeklődő legyen? Figyeljen ránk, és tegyen meg mindent, hogy a számunkra legjobb megoldást megtalálja? Precíz, hatékony legyen és mindemellett elfogadható árakon dolgozzon? Sokféle szempont alapján dönthetünk, és ehhez még személyes találkozó is jelentős mértékben hozzá tud tenni a véleményünk formálásához.

Ha jól szeretnénk transzferár tanácsadónkat megválasztani, érdemes tudnunk néhány belső információt is. A magyar piacon elég sokan foglalkoznak transzferár tanácsadással ahhoz, hogy minőségi válogatással megtalálható legyen a mi szempontjainknak legjobban megfelelő partner. Nézzünk néhány belső tippet – innen a tanácsadói oldalról -, ami segíthet a választásban:

  1. Érdemes a kiválasztott cégnek kicsit utánajárni az interneten, megnézni a weboldalát, a transzferárazással foglalkozó információit, bejegyzéseit. Ezekből kiderülhet, mennyire tartja kiemelt területnek a transzferárat és a képet adhat a szakmai felkészültségéről.
  2. Ha a kapcsolatfelvétel után alapos felmérés illetve személyes találkozó nélkül kap árajánlatot, nem feltétlenül lehet biztos abban, hogy az megalapozott és valóban személyre szabott. Kerüljük a felmérés nélküli árajánlatokat, nagy kockázattal járhatnak.
  3. Fektessen rá hangsúlyt, hogy megtudja, a tanácsadó rendelkezik-e adótanácsadói, adószakértői felelősségbiztosítással. Manapság az ilyen típusú szolgáltatásoknál ez szinte kötelező.
  4. Érdeklődjünk róla, hogy milyen garanciákat tud nyújtani a szakértő cég a transzferár nyilvántartások elkészítésével, felülvizsgálatával kapcsolatban. Az 5+1 éves (elévülésig tartó) mulasztási bírság garancia manapság még hiány elem, de ha nincs semmilyen garancia, akkor nem biztos, hogy az az ajánlat lesz a megfelelő.
  5. Ha az árajánlat tartalmaz munkafolyamati lépéseket és iránymutatást arra vonatkozóan, hogy az Ön kollégáinak milyen mélységben és terjedelemben szükséges vagy lehetséges részt vennie az egyes feladatokban, akkor néhány kellemetlen meglepetéstől is megszabadulhat.

Remélem, cikkünk hasznos információkra világított rá, ha kérdése merült fel, szívesen hozzászólna, várjuk.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről