Kapcsolt vállalkozás webinárium a NAV szakértőjével!

Kapcsolt vállalkozás webinárium

WEBINÁRIUM A NAV SZAKÉRTŐJÉVEL
Kapcsolt vállalkozások meghatározása témakörében

Szabó Gábor (NAV Osztályvezető, Dél-Alföldi Tájékoztatási Osztály) és Lakatos Zsuzsa (Transzferár- és okleveles nemzetköziadó-szakértő) részvételével webinárium formájában tájékoztatót szervez a Tax Revolutions Kft.

Időpont: 2020.12.08 13h

Miért fontos, hogy a vállalkozók és a könyvelők ismerjék a kapcsolt vállalkozások fogalmát?

- 2021-től a KATA adózó, ha kapcsolt vállalkozása részére számlát állít ki, akkor utóbbi minden esetben 40%-os adó megfizetésére kötelezett.
- A kapcsolt vállalkozással kötött első megállapodást a NAV felé jelenteni kell, ennek hiányában 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírság szabható ki.
- A kapcsolt vállalkozások közötti számlázásoknál, kölcsönöknél a szokásos piaci ár elvét figyelembe véve kell megállapítani az adó alapját. Tehát a kapcsolt ügyleteknél mindig vizsgálandó az árképzés piaci jellege.
- Meghatározott vállalati méretnél transzferár dokumentáció készítése kötelező, amelynek elmulasztása, hiányos készítése 2.000.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

A fentiek mellett számos speciális szabályozás érinti a kapcsolt vállalkozásokkal rendelkező adózókat, így elengedhetetlen azok pontos beazonosítása. Webináriumunk ebben nyújt tájékoztatást és segítséget Szabó Gábor, a NAV Osztályvezetője és Lakatos Zsuzsa, Transzferár- és okleveles nemzetköziadó-szakértő közreműködésével.

Szabó Gábor példákon keresztül mutatja be a szabályozást, ezt követően Lakatos Zsuzsa interjú során felteszi részére azokat az aktuális kérdéseket, melyek az elmúlt időszakban fogalmazódtak meg a gyakorlatban. Az előadást és az interjút felvételről biztosítjuk, melyet élő kérdezz-felelek szekció követ, ahol a résztvevők kérdéseit válaszolja meg az Adóhatóság képviselője.

Tematika

  1. Kapcsolt vállalkozások jelentősége, Tao. tv. szerinti kapcsolt vállalkozási fogalom alapvető kérdései, közvetlen és közvetett befolyás számítása, ügyvezetés egyezősége - előadó: Szabó Gábor, NAV
  2. Kapcsolt vállalkozási jogviszonyok speciális esetei, példák és jogesetek - előadó: Szabó Gábor, NAV
  3. Interjú a gyakorlati problémákról - Kérdező: Lakatos Zsuzsa (Transzferár- és okleveles nemzetköziadó-szakértő, Tax Revolutions Kft.)
  4. Élő kérdés-válasz szekció: a hallgatók kérdéseket tehetnek fel, melyeket Szabó Gábor megválaszol.
Időtartam: kb. 1,5 óra előadás és interjú (felvételről) és 1 órás élő kérdés-válasz szekció.
A webinárium időpontja: 2020.12.08. 13h
Részvétel: Microsoft Teams alkalmazáson keresztül.

Jelentkezés ide kattintva érhető el!

 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről